Răspuns halucinant din partea Ambasadei Regatului Belgiei la Bucureşti, la întrebările jurnaliştilor despre moartea violentă a belgianului Danny Huwé. Jurnalistul a fost împuşcat pe data de 25 decembrie 1989 la Bucuresti, în zona « Răzoare », din interiorul fostului Comandament al Trupelor de Grăniceri (comandament militar subordonat succesiv Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne ale României).
Iată răspunsul nesemnat, trimis de ambasadă pe e-mail, în data de 02 februarie 2010:
” Pe data de 1 februarie 2010, Asociaţia „21 Decembrie 1989” a transmis Ambasadei Belgiei documente referitoare la evenimentele din decembrie 1989, când jurnalistul belgian Danny Huwé a fost ucis. La cererea Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, aceste documente vor fi transmise familiei lui Danny Huwé. Rolul Ambasadei Belgiei se limitează strict la facilitarea acestei transmiteri. Orice chestiune legată de conţinutul documentelor trebuie adresată direct Asociaţiei „21 Decembrie 1989”. “
Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Phillippe Roland, a primit la începutul acestei săptămâni, de la Asociaţia 21 Decembrie 1989, câteva file din rapoartele declasificate ale MApN (din dosarele Revoluţiei), privind circumstantele morţii jurnalistului belgian Danny Huwe, ucis oficial de “teroristi”. Din motive care ne scapă, Asociaţia 21 Decembrie 1989, nu a dat încă publicităţii documentele prezentate ambasadorului Regatului Belgiei la Bucureşti Phelippe Roland. Se pare că rapoartele militare şi medicale “clasificate” ilegal şi ascunse timp de 20 de ani în sertarele Parchetului General, descriu cu lux de amănunte modul în care jurnalistul belgian Danny Huwe a fost asasinat. Îngrijorătoare este şi nepăsarea oficialilor belgieni, care timp de mai bine de două decenii nu au catadicsit să se intereseze de cetăţeanul lor. Sau poate că pe lângă calitatea de jurnalist, belgianul mai avea alte însărcinări trecute la capitolul “operaţiuni speciale”. Oricum ar fi – Dumnezeu să-l odihnească !
Vă reamintim că în focul Revoluţiei din ’89, au pierit sau au fost răniţi de “terorişti” în circumstanţe neclare şi alţi jurnalişti străini, despre care reprezentanţele străine la Bucureşti nu au scos nicio vorbă :
– John Joseph Daniszews- cetăţean american, jurnalist Associated Press, împuşcat în noaptea de 23 decembrie 1989 la Timişoara;
– John Victor Tagliabue- jurnalist american, împuşcat în 23 decembrie 1989 la Timişoara;
– Jaques Langevin- cetăţean francez, reporter France Press, rănit la Timişoara în data de 23 decembrie 1989;
– Jean Louis Calderon- cetăţean francez, fotoreporter al postului TV5, ucis pe 23 decembrie 1989, în Bucureşti;
– Pasquale Modica, cetăţean italian, fotoreporter, împuşcat pe 23 decembrie 1989 la Timişoara ;
– Jan Parry- cetăţean britanic, fotoreporter, ucis pe 28 decembrie 1989, accident de avion în judeţul Dâmboviţa ;
– Sajn Zeljko- viceconsul la Consulatul ex-iugoslav din Timişoara, împuscat în data de 23 decembrie 1989 la Timişoara.
„Ciudate” circumstanţe
asta a fost a am fost „clasificati” cu totii.
Astia erau din „agenturili” lui nea’ Nicu …