27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

„Cattani de pe Clisura Dunării” Comandorul Nicolae Popa și Protestul său Antisistem

„Cattani de pe Clisură” – Comandorul Nicolae Popa, Luptă cu Sistemul Mafiot! Are la activ numeroase acte de eroism pe timp de pace. A luptat corp la corp cu contrabandiștii și a confiscat, în peste două decenii de activitate, sute de tone de alcool, mii de tone de combustibil, sute de bărci cu motor, sume uriaşe de bani și zeci de mii de baxuri de ţigări.

În vremea embargoului impus fostei Iugoslavii, jurnaliștii l-au numit Cattani de pe Clisură și au descris amănunțit acțiunile sale. De mai bine de o săptămână, comandorul Nicolae Popa, protestează în fața principalelor instituții ale țării. Marinarul, un erou al zilelor noastre, nu prea le are cu discursurile pompoase, dar şi-a dedicat o parte din viaţă, luptei împotriva grupurilor infracționale. Nelu, cum îi spun prietenii, are la activ numeroase acte de eroism pe timp de pace. A luptat corp la corp cu contrabandiștii și a confiscat, în peste două decenii de activitate, sute de tone de alcool, mii de tone de combustibil, sute de bărci cu motor, sume uriaşe de bani și zeci de mii de baxuri de țigări. Toate s-au transformat în venituri la stat.

A adus în fața legii sute de infractori periculoşi și a spălat obrazul României într-o vreme în care presa gemea de povești despre trafic și contrabandă de tot felul în fosta Iugoslavie. În timp ce politicienii vremii strângeau averi, pe Clisura Dunării, Popa stătea de pază la granițele fluviale ale țării și apăra ideea de democrație. A fost insultat, lovit, amenințat, ba chiar mutat “strategic“ la Brăila. Poate-poate nu va mai deranja mafia din capul statului.

După trecerea sa în rezervă, comandorul a cerut să fie ridicat în grad, onorific, și să i se plătească drepturile legale.  De 14 ani, oficialii refuză să-i acorde atenție, dar fabrică epoleți ( de ex. din fruntaș direct colonel) și funcții, la secret, pentru haite de politicieni, jurnaliști servili puterii și civili, care nu au pus niciodată mâna pe armă și care nu au prestat o oră de instrucție în viața lor. Incoruptibilul de pe Clisura Dunării, cum îl știe lumea, are aprobare să protesteze împotriva sistemului corupt și defect din România, până la sfârșitul acestei luni. Lupta sa, poate fi lupta fiecăruia dintre noi.

un articol semnat de Eduard Ovidiu Ohanesian, redactor șef AntiMafia.Ro, director Avertisment.Net

Nicolae Popa, Comandor (r), supranumit „Cattani de Clisură”, declară:

“Mi-am desfășurat activitatea în cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale ( august 1978 – iulie 1992 ) și în Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române ( iulie 1992 – septembrie 2001, îndeplinind mai multe funcții. În perioada cât am lucrat în Structurile Poliției de Frontieră Române, mi-am adus contribuția la destructurarea unor rețele de trafic cu produse petroliere ( benzină, motorină ). În perioada octombrie 1993 – 1997, când a luat amploare embargoul impus țărilor din fosta Iugoslavie, pe fluviul Dunărea, în sectorul meu de responsabilitate, OrșovaBaziaș, am îndeplinit mai multe funcții : ofițer secund pe Vedeta Maritima VF – 30, Specialist cu navigația, Comandant Secție Nave Operațiuni Grănicerești Orșova, Comandant Grup Nave Operative Orșova, Prim- Adjunct al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Caraș – Severin, cu sediul la Oravița. Am îndeplinit, prin cumul, și funcția de Inspector Șef al I.J.P.F. Caraș Severin.

În această perioada am obținut rezultate deosebite prin acțiuni directe la bordul ambarcațiunilor și șalupelor Poliției de Frontieră, care s-au materializat în descoperirea și reținerea a 1342 de infractori; confiscarea a peste 850 de bărci metalice; 742 motoare de barcă; peste 550 tone combustibil; 52.000 mărci germane ( DM ); mii de baxuri de țigări; peste 8 tone de alcool rafinat; 43 aparate electrice de pescuit ilegal folosite pentru braconaj. Am obținut aceste rezultate conducând direct acțiunile Grupului de Nave ale Poliției de Frontieră Moldova – Veche și Berzeasca, la comanda cărora mă aflam. Pentru îndeplinirea misiunilor și stoparea acțiunilor contrabandiștilor, am intervenit de fiecare dată, în forță, fiind nevoit să distrug prin împușcare 74 de motoare de barcă, valoarea fiecărui motor fiind între 1000 – 7000 mărci germane, în momentul în care eram atacat direct de 45 – 50 de bărci metalice ale contrabandiștilor. Pe timpul embargoului impus fostei Iugoslavii, valoarea bunurilor și produselor confiscate de mine s-a ridicat la peste 88 miliarde lei vechi, care s-au constituit ca venituri la bugetul statului. Cu toate acestea, nu ni s-a acordat (mie și subordonaților mei) cota de 20 %, drept legal cuvenit (conform legislației în vigoare, militarilor care au descoperit săvârșirea contravenției), conform legii 56 / 1992 , art. 72 și Ordonanței de Urgență nr. 80 / 1999 , art .72, pentru modificarea și completarea legii nr . 56 / 1993 privind Frontiera de Stat a României. Protestul  acesta se referă la refuzul avansării mele la gradul următor – Contraamiral în rezervă, (onorific)– și pentru acordarea procentului de 20 %) din suma de 88 miliarde lei, bani vechi, care s-a constituit venituri la bugetul statului, drept ce mi se cuvenea conform legislației în vigoare.

Comandor (r) Nicolae Popa

Articole similare

Ultimele aparitii