26.6 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024

„Breaking News” to NATO Chapter Two – Foarte Important pentru Siguranța Națiunilor Aliate

Încă din anul 2019, colegul nostru AntiMafia.Ro, Eduard-Ovidiu Ohanesian, avertiza Alianța Nord Atlantică-NATO, a cărei membri suntem, alianță militară în care ar trebui să avem încredere și protecție (în cazul unui atac armat din exterior), despre ” compromiterea și vulnerabilizarea Alianței, la cel mai înalt nivel, prin numirea unui oficial controversat în conducerea NATO „.

Compromiterea și Vulnerabilizarea Alianței, la cel mai înalt nivel, prin numirea unui oficial controversat în conducerea NATO! Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO?!

Continuăm publicarea celei de-a doua părți a materialului amplu semnat de Eduard-Ovidiu Ohanesian, redactor-șef Antimafia.Ro.

III. Două state, România și SUA, aliniate cel puțin la nivel declarativ în lupta globală antiterorism, au mușamalizat și au ascuns infracțiuni de terorism, răpire și contrabandă internațională cu armament, prin eliberarea și protejarea teroriștilor, făptașilor și complicilor acestora, fie că este vorba despre persoane private, reprezentanți sau agenți ai instituțiilor de forță ale României sau ale SUA și au secretizat abuziv probe (documente, înregistrări audio/video, dosare penale).

  1. În operațiunea “Răpirea din Irak”, în care au fost implicați și trei cetățeni români, au fost ascunse opiniei publice, o perioadă îndelungată, numărul și identitatea ostaticilor, deținuți de gruparea teroristă dirijată de Omar HayssamMohammad Munaf, sub pământ, în ferma aflată la 29 de kilometri sud de Bagdad, în zona denumită de militari Triunghiul Morții [3] (delimitată de localitățile Iussufia, Mahmudia, Iskandaria).
  2. Din totalul celor 55 de zile de detenție, subsemnatul a fost ținut ostatic în condiții foarte grele, în locația de mai sus, mai bine de 51 de zile. Ferma în care au fost ținuți ostaticii enumerați mai sus se afla la coordonatele următoare: ( GPS militar)  33°05’32” Nord și 44°26’46Est.
Ovidiu Ohanesian , unul dintre jurnaliștii răpiți în Irak, susține declarațiile ministrului dezvoltării și turismului din acea perioadă, Elena Udrea, despre faptul că Marie Jeanne Ion era la curent cu planurile inițiale ale răpitorilor.

Ohanesian a explicat în emisiuniea „În Obiectiv”, realizată la Oltenia 3 TV, că Udrea a spus adevărul despre răpire .
Doamna Udrea nu a mințit. A spus  adevărul. Marie Jean știa despre răpire. Mi-am dat și eu seama ceva mai târziu. Eu am fost prostul familiei, cum se spune. Și Marie Jean, și Mișcoci erau foarte familiari cu răpitorii. Mișcoci se juca cu mitraliera lor„, a declarat ziaristul.

„Dacă se confirmă spusele doamnei Udrea înseamnă că și colegul lui Marijean, Sorin Mișcoci știa despre răpire. Nu pot să nu mă întreb, ce căuta Mișcoci la Cotroceni angajat pe post de operator personal al președintelui”, a adăugat Ovidiu Ohanesian.

2. Cu alte cuvinte, SUA, România și Franța au încercat să ascundă faptul că pe lângă cei trei jurnaliști români ostatici în subsolul fermei irakiene, gruparea infracțională a ținut sub amenințarea armelor, un ofițer de spionaj american, Roy Hallums, o jurnalistă franceză, Florence Aubenas, un ofițer de aviație irakian, Hussein Hanoun, un comerciant filipinez și alte cinci persoane de naționalități diferite, despre care nu s-au publicat informații. Târziu, în anul 2010, fostul ofițer de spionaj al armatei SUA (Pentagon), Roy Hallums, a primit aviz de la organele contrainformative americane și a recunoscut, în mod oficial, în cartea sa, cu titlul “Buried Alive[4], că a fost deținut sub pământ, alături de jurnaliștii români (Capitolul 20 The Romanians, pagina 129)[5]. De asemenea, Hallums a primit aviz să participe la emisiuni cu nivel maxim de interes în rândul telespectatorilor în SUA, cum ar fi “60 minutes”, într-un interviu despre răpirea sa, realizat de Lesley Stahl.

3. Astfel, Roy Hallums confirma indirect ceea ce autoritățile SUA s-au străduit să ascundă și anume că un cetățean al SUA, Mohammad Munaf, a fost cel puțin complice la răpirea și torturarea altui cetățean SUA (Hallums) și a unei franțuzoaice (Florence Aubenas). Roy Hallums nu a fost niciodată audiat de procurorii români în dosarul de terorism deschis la București (dosar penal nr. 540/D/P/2005), deși mărturia sa avea o importanță deosebită. Teroriștii Munaf și Omar nu au fost cercetați sau puși sub acuzație de justiția SUA sau în Franța pentru răpire, în cazurile Roy Hallums, Florence Aubenas, ș.a.

4. După câțiva ani de la eliberarea ofițerului Roy Hallums, armata Statelor Unite ale Americii a declasificat informații și imagini despre recuperarea acestuia de către ofițerii serviciului special Hostage Working Group[6], aflat sub conducerea colonelului Daniel O’Shea. Sub coordonarea și folosind documentarea serviciilor secrete ale armatei SUA, postul Discovery Channel a prezentat în documentarul “Kidnapp and Rescue[7], primele imagini din locația în care Hallums a fost ținut ostatic alături de jurnaliștii români, de o jurnalistă franceză și de alte victime ale răpirilor. Beneficiind de filmările originale ( imagini luate din drone și de pe căștile militarilor ) producătorii documentarului au ascuns cu grijă orice informație despre ceilalți ostatici, fără să facă vreo referire la jurnaliștii români sau la persoana care le-a oferit militarilor informații despre ferma cu ostatici.

5. În luna mai 2005, imediat după eliberarea jurnaliștilor români și aducerea acestora în țară, Serviciul Român de Informații a continuat operațiunea de mușamalizare a cazului de terorism internațional. Sub pretextul unui “debriefing”, jurnaliștii au fost închiși într-o vilă din complexul SRI, denumit codificat K2-K4-T14[8], după numele străzilor pe care se află, sub paza ofițerilor antiterorism. În această perioadă, jurnaliștii au fost anchetați de echipe mixte formate din magistrați DIICOT și ofițeri de informații în lipsa avocaților. Declarațiile luate în aceste condiții au fost secretizate, dar folosite ca puncte de reper de magistrații DIICOT în ancheta oficială. Operațiunea de anchetare ilegală a foștilor ostatici nu se putea derula decât în virtutea unor protocoale dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).     

6. Anchetatorii români au fost interesați de informațiile pe care jurnaliștii le dețin despre adevăratele mize ale operațiunii de răpire, deoarece în spateleRăpirii din Irak” se ascundeau alte operațiuni secrete, iar magistrații bănuiau o legătură apropiată între unii jurnaliști și teroriști. Ulterior, lt.-colonel Moaied Abdel Kazem[9], anchetator în cadrul Ministerului de Interne Irakian, a confirmat implicarea unuia dintre jurnaliștii români în organizarea răpirii. Într-o înregistrare video, anchetatorul irakian a acuzat autoritățile române că îl acoperă pe jurnalistul implicat în organizarea operațiunii de răpire.

7. Pe de altă parte, subsemnatul a descoperit și a probat că, din dosarul inițial, cu nr. 540/D/P/2005, anchetatorii au disjuns, în secret, o altă lucrare penală, mult mai importantă, în care au fost ascunse adevăratele mize ale operațiuniiRăpirea din Irak”. Este vorba despre dosarul nr. 628/D/P/2005[10], în care magistrații anchetau legăturile teroriștilor Omar Hayssam și Mohammad Munaf cu celula condusă de traficantul de armament Viktor Bout. În dosarulArmamentul” au fost audiate sute de persoane, politicieni, oameni de afaceri, diplomați și ofițeri de informații. Magistrații DIICOT au lucrat compartimentat, pe echipe, fiecare cu părticica sa. Singurul care știa tabloul de ansamblu al dosarului nr. 628/D/P/2005 era procurorul Ciprian Nastasiu.

8. Vă reamintesc faptul că, în timpul anchetelor derulate la București, în dosarele nr. 540/D/P/2005 și nr. 628/D/P/2005, în beciul cu ostatici, de unde fuseseră extrași românii, zăceau ofițerul american Roy Hallums, jurnalista franceză Florence Aubenas și alte persoane. Aveam să aflu mai târziu că serviciile de informații ale SUA îi ceruseră pentru interogare, atât pe jurnaliștii români extrași, cât și pe teroristul Mohammad Munaf. Autoritățile române au refuzat cererea, pentru că erau suspiciuni rezonabile că cel puțin unul dintre jurnaliști, odraslă de politician și diplomat, era implicat în organizarea răpirii, familia sa făcând parte din anturajul teroristului Omar Hayssam.

…. Sfârșitul Părții a Doua.

Va urma!

un demers jurnalist scris de Eduard-Ovidiu Ohanesian, redactor șef AntiMafia.Ro

Linkuri utile:

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Mircea_Geoan%C4%83

[3] https://ohanesian.wordpress.com/2010/10/13/primele-fotografii-secretizate-ale-rapirii-din-irak/

[4] https://www.thomasnelson.com/9781418584153/buried-alive/

[5] https://www.cotidianul.ro/ingropat-de-viu-prima-marturie-a-unui-oficial-sua-referitoare-la-jurnalistii-romani-rapiti-in-irak/

[6] https://ohanesian.wordpress.com/2010/10/14/rapirea-din-irak-fotografii-inedite-episodul-ii/

[7] https://www.americanspecialops.com/delta-force/operations/iraq-hostage-rescue/

[8] https://www.avertisment.net/sri-in-zodia-samadaului-de-tarnova-o-istorie-traita-i/

[9] https://www.cancan.ro/jurnalista-marijean-ion-inculpata-in-dosarul-irakian-14733784

[10] https://www.avertisment.net/dosarul-armamentul-conexiunea-sovietica/

[11] https://ohanesian.wordpress.com/2012/10/08/viktor-bout-dosar-complet-de-crima-organizata-si-terorism-in-limba-franceza-ep-16/

[12] https://www.avertisment.net/secretele-afacerii-rapirea-din-irak-la-dna/

[13] https://www.cotidianul.ro/lectii-de-protocoale-si-fabricile-americane-de-hastaguri/

[14] https://www.un.org/press/en/2005/sc8570.doc.htm

[15] https://www.insightcrime.org/news/analysis/how-viktor-bout-fell-for-the-deas-farc-trap/

[16] https://www.realitatea.net/raport-onu–romania-a-vandut-arme-pentru-teroristi_649717.html

[17] https://www.cotidianul.ro/iata-ce-ascund-traian-basescu-si-camarila-sa-din-parchete-sau-servicii-secrete-5/

[18] https://theenterprisereport.typepad.com/news/2010/08/breaking-news-viktor-bout-to-be-extraditted-to-usa-to-arms-dealing-charges.html

[19] https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/contrabanda-cu-arme-din-sertarele-efului-diicot-511658

[20] https://www.timpul.md/articol/investigaie-din-presa-romana-transnistria-produce-armament-de-contrabanda-pentru-arile-africane-37145.html

[21] https://www.b1.ro/stiri/eveniment/mark-gitenstein-sua-datoreaza-recunostinta-romaniei-pentru-ancheta-legata-de-traficantul-rus-de-arme-viktor-bout-14486.html

[22] https://www.news.com.au/world/viktor-bout-who-inspired-the-movie-lord-of-war-has-been-sentenced-to-25-years-prison/news-story/691a9c826ce4c95d737e579b2a8399ab

[23] https://ohanesian.wordpress.com/2013/07/22/de-ce-ne-trebuia-omar-hayssam/

[24] https://www.avertisment.net/sua-condamna-traficantii-romanii-le-dau-sup-si-nup/

[25] https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=D8892ECE-7155-45A4-BD69-1FE892B4F136

[26] https://ohanesian.wordpress.com/2009/07/27/documentele-dosarului-armamentul/

[27] https://www.avertisment.net/mohammad-munaf-file-de-poveste-ii/pradarea-romaniei/

[28] https://www.politiaromana.ro/ro/most-wanted/omar-mukhles

[29] https://adevarul.ro/news/societate/hayssam-vrea-traga-dinu-patriciu-1_50ac37e07c42d5a66385cb77/index.html

[30] https://ohanesian.wordpress.com/category/rapirea-din-irak/page/2/

[31] https://www.avertisment.net/gruparea-hayssam-pe-masa-csat-inca-din-anii-90/

[32] Matricea responsabilităților în anchetă și situația lui Omar Hayssam

[33] https://ohanesian.wordpress.com/2013/08/05/serviciul-roman-de-informatii-era-la-curent-inca-din-anul-2001-cu-activitatile-teroristului-omar-hayssam/

[34] https://ohanesian.wordpress.com/2013/08/05/serviciul-roman-de-informatii-era-la-curent-inca-din-anul-2001-cu-activitatile-teroristului-omar-hayssam/

[35] http://old.presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date_arhiva&id=6920&_PRID=arh

[36] https://www.avertisment.net/mohamad-munaf-file-de-poveste-ep-1/

[37] https://www.avertisment.net/10-ani-de-la-rapirea-jurnalistilor-romani-in-irak/

[38] https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/cazul-hayssam-unde-sunt-banii-pentru-rascumpararea-jurnalistilor-527236.html

[39] https://www.avertisment.net/lobby-sau-relatii-periculoase-romano-americane/

[40] https://ohanesian.files.wordpress.com/2013/10/munaf2.jpg

[41] https://www.avertisment.net/hocus-pocus-cu-teroristul-american-mohammad-munaf/

[42] https://www.avertisment.net/diicot-in-vizita-la-un-terorist-american/

[43] https://www.gazetavalceana.ro/anchetedezvaluri/un-general-r-sie-rememoreaza-la-valcea-momentele-din-2005-cum-era-sa-compromita-basescu-salvarea-celor-trei-ziaristi-luati-ostatici-in-irak/

[44] https://www.avertisment.net/mohamad-munaf-file-de-poveste-ep-1/

[45] https://ohanesian.wordpress.com/2013/10/09/in-atentia-interpol/

[46] https://www.b1.ro/stiri/eveniment/iccj-respinge-cererea-de-revizuire-a-condamnarii-lui-munaf-la-10-ani-de-inchisoare-pentru-rapirea-ziaristilor-199779.html

[47] http://www.rador.ro/2016/03/28/sinteza-11-ani-de-la-rapirea-jurnalistilor-romani-in-irak-inscenare-sau-intamplare-mai-avem-39-de-ani-pana-vom-afla/

[48] https://www.avertisment.net/mohammad-munaf-teroristul-pe-care-sua-il-iubeste/

[49] https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/imposibila-extradare-a-lui-munaf-94034.html

[50] https://adevarul.ro/news/eveniment/generalul-ilie-botos-noul-sef-dgia-1_50aee55f7c42d5a663a1875a/index.html

[51] https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/teroristul-american-mohammad-munaf-a-fost-livrat-minciuna-continua-296609

[52] https://a1.ro/news/extern/mohammad-munaf-este-cautat-de-interpol-id61085.html

[53] https://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-primul-interviu-video-cu-mohammad-munaf-la-10-ani-de-la-eliberarea-jurnalistilor-286247.html

[54] http://www.sroscas.ro/site/2009/11/29/probe-zdrobitoare/

[55] https://romanialibera.ro/special/investigatii/ohanesian-cere-audierea-adjunctului-sri–a-unui-general-sie-si-a-unui-ambasador-98919

[56] https://ohanesian.wordpress.com/2013/10/09/

[57] https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/s-au-implinit-10-ani-de-cand-doua-state-partenere-i-aliate-in-nato-ascund-i-protejeaza-un-terorist-american-262465

[58] https://www.timpul.md/articol/investigaie-din-presa-romana-transnistria-produce-armament-de-contrabanda-pentru-arile-africane-37145.html

[59] https://ohanesian.wordpress.com/2013/10/09/in-atentia-interpol/

[60] https://www.eastbaytimes.com/2005/11/18/official-charged-in-iraq-kickbacks-has-fraud-history/

[61] https://romanialibera.ro/special/investigatii/asociatul-lui-bogdan-baltazar–philip-h–bloom–arestat-in-sua-pentru-mita-in-irak–48417

[62] https://archives.fbi.gov/archives/washingtondc/press-releases/2010/wfo012210.htm

[63] https://ohanesian.wordpress.com/2013/07/23/de-ce-ne-trebuia-omar-hayssam-2/

[64] https://www.mediafax.ro/justitie/degeratu-si-predoiu-audiati-ca-martori-in-procesul-fostului-colonel-sie-dragomir-2448751

[65] https://www.curentul.info/actualitate/dosarul-scurgerilor-de-informatii-din-mapn-ingropat-de-incompetenta-serviciilor-si-procurorilor/

[66] https://www.gandul.info/stiri/sie-a-facut-plangere-penala-impotriva-lui-ovidiu-ohanesian-286920

[67] https://ohanesian.wordpress.com/2013/08/12/comisiile-parlamentare-pentru-controlul-serviciilor-secrete-au-pus-batista-pe-tambal-in-cazul-omar-hayssam-acoperindu-i-complicii/

[68] https://www.flux24.ro/rachetele-operativ-tactice-si-tomahawkul-comandantului-suprem/

[69] https://ohanesian.wordpress.com/2010/10/13/primele-fotografii-secretizate-ale-rapirii-din-irak/

[70] https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2017/03/30/case-american-kidnapped-iraq-reemerges/99839444/

[71] https://ohanesian.wordpress.com/2013/07/23/de-ce-ne-trebuia-omar-hayssam-ep-3/

Articole similare

Ultimele aparitii