20.6 C
București
joi, iulie 25, 2024

De ce este bine să slugărești la Traian Băsescu ?

Pentru cati arginti s-a vandut Biserica Ortodoxa lui Eugen Tomac?

Publicat in 4 decembrie 2012De george sanduIN Justiţia, News

Pentru cati arginti s-a vandut Biserica Ortodoxa lui Eugen Tomac?

Consilierul prezidential de origine ucraineana, Eugen Tomac, acuzat ca a deturnat un milion de euro pentru a-si cumpara campania electorala din Republica Moldova, confirma pe zi ce trece ilegalitatile constatate de Corpul de Control al primului ministru si de Curtea de Conturi a Romaniei. Zilele trecute a participat la un eveniment cu specific religios si a promovat ulterior fotografiile cu preotii in mijloacele media!

In urma controlului efectuat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, pe care l-a condus Eugen Tomac, s-a constatat ca ”in perioada 2009-2010, acesta a dispus angajarea si plata nelegala a unor cheltuieli in suma de 710.400 lei, reprezentand onorarii acordate unor preoti slujitori din cadrul Mitropoliei Basarabiei”, lucru care este contrar Legii nr.299/2007, potrivit careia ”sprijinul acordat financiar sau material se poate acorda de statul roman pentru constructia sau reonovarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta” dar si nerespectarea conditiilor Legii nr.321/2006.

Pentru aceste plati ”nelegale”, Curtea de Conturi sustine ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni ”s-a obligat in mod nelegal sa achite onorarii de 600 lei lunar, unor preoti slujitori ai Mitropoliei Basarabiei, in conditiile in care, potrivit prevederilor Legii nr.299/2007, sprijinul financiar sau material care se poate acorda de statul roman in cazul unitatilor de cult este doar cel pentru <constructia sau restaurarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta>”.

”Concluzionam ca atat beneficiarul finantarii, cat, mai ales, finantatorii, nu au urmarit realizarea scopului pentru care a fost acordata finantarea, in fapt decontand cheltuieli de personal, de nu sunt mentionate in Anexa la Legea nr.321/2006, consecinta fiind acceptarea efectuarii unor plati nelegale din creditele bugetare ale anilor 2009 si 2010, dar si utilizarea incorecta a unor fonduri ce puteau fi alocate pentru alte actiuni, in folosul unui numar cat mai mare al etnicilor romani care traiesc si muncesc in afara tarii”, mai sustin auditorii in raportul lor despre banii alocati pentru plata preotilor din Republica Moldova.

Eugen Tomac a cheltuit in total peste un milion de euro ilegal, dar traieste in imobile scumpe alaturi de sotia sa – functionar la Camera Deputatilor -, are doua masini, detine functii de reprezentare a Romaniei si a primit cadou din partea PDL un loc de candidat pentru Camera Deputatilor.

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

In acelasi timp a mai dobandit si o casa de la RAAPPS prin contractul 1254 din 23/12/2009 in strada Edgar Quinnet in care locuieste ilegal dupa ce si-a dat demisia din functia de consilier prezidential!

Apartamentul primit de Eugen Tomac de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat

Apartamentul in care locuieste abuziv Eugen Tomac la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat in strada Edgar Quinet, langa Piata Universitatii

Pentru ca peisajul sa fie complet Eugen Tomac a angajat-o pe cumnata sa Stela Culic (Postica) in functia de director la DRP!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Articole similare

Ultimele aparitii