Avarul Gheorghe Vișan vrea și un dineu cu proști…

Hits: 139

Avarul Gheorghe Vișan vrea și un dineu cu proști…

Am scris, nu cu mult timp în urmă, despre unul Gheorghe Vișan, președintele Federației Române de Volei. Despre pasiunile lui financiare (l-am comparat cu Avarul, personajul lui Moliere) și comportamentul lui dictatorial, față de membrii familiei voleiului românesc.

A reacționat degrabă, ba chiar a apelat și el la personaje din teatrul francez, vezi Dineu cu proști, de Francis Veber. Dar nu sunt lămurit dacă se referea la el și clica ce-l înconjoară, cei care au îndrăznit să-i considere proști pe toți care nu sunt de partea lui.

Și o să-mi justific nedumerirea, ajutat fiind de

 • declarațiile unora din Consiliul de Conducere a Federației,
 • de nemulțumirile unor președinți de cluburi,
 • de starea de fapt din voleiul nostru, permisă de Gheorghe,
 • cât și de declarațiile unora din cei mai buni sportivi români, care au în CV multe performanțe de nivel intern și internațional.

10 puncte împotriva lui Gheorghe

Am adunat 10 puncte împotriva lui Gheorghe, un decalog ce atârnă greu de gâtul președintelui, tot mai dezavuat de lumea voleiului.

”Voleiul nu este un talcioc… voleiul înseamnă fair play” glumele lui Gheorghe!

 1. Mafia pariurilor a cuprins și voleiul, doar că președintele se face că plouă și nu ia atitudine față de jucătorii suspendați de însăși Federația Internațională:

Am primit luna trecută un document de la federația internațională prin care am fost înștiințați că Alexandru Muscină, Alexandru Cerșemba și Andrei Ursache sunt suspendați provizoriu pentru joc și manipulare de rezultat. Am verificat cele reclamate și cei de la Zalău nu au dreptate, deoarece Muscină a ieșit de pe teren în momentul în care au început cele 17 minute oficiale de încălzire la fileu”

 

 1. Directorul VCM Piatra Neamț, Constantin Niță, se arăta extrem de revoltat, de felul cum se face selecția la lotul national. Oficialul nemtean a acuzat Federatia Românã de Volei cã parte din cei cooptati nu au valoarea unor sportivi care evolueazã la clubul pietrean, dar au „sustinere“ din partea unora

Suspendarea înseamnă anularea dreptului la muncă – se încalcă Constituția României

Sportivii sunt OBLIGAȚI să joace la echipa națională

 

 1. În regulamentele Federației există un paragraf în care se spune că sportivii sunt OBLIGAȚI să joace la echipa națională. În caz contrar, cei care refuză vor fi suspendați și de la cluburi.

Doar că această prevedere încalcă Art. 42 din Constituția țării, care spune că Munca forțată este interzisă. Mai mult, la Art. 41, Constituția mai spune că Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit, prin urmare suspendarea de la club este ilegală.

Am făcut această precizare, pentru că doi dintre cei mai valoroși voleibaliști români au intrat în conflict cu Gheorghe, pe motiv de neprezentare la lot – Alexandra Sobo și Adrian Gontariu. Cei doi au fost amendați cu mii de euro, pentru că nu s-au prezentatla lot, iar când au făcut-o au fost acuzați că n-au avut interes în pregătire. N-au contat adeverințele medicale, care arătau că cei doi erau accidentați, Gheorghe a ținut-o pe-a lui, trimițându-i la Comisia de Disciplină.

Bătaia nu-i ruptă din Rai – nu faci performanță cu f***-ți m****mă-tii!

 

 1. A fost mare tam-tam cu copiii bătuți și agresați verbal de la Centrul de Excelență din Baia Mare. S-au făcut anchete, s-a ajuns și în instanță, pentru că Federația de Volei n-a făcut o selecție corectă și a dus acolo un antrenor bătăuș, recalcitrant, cu un vocabular de mahala.

Este vorba de Virgil Rău, nume predestinat să-și bată joc de copii, reclamat, în special, de juniorul Răzvan Răcășan și susținut de familie și o parte din colegi.

“M-a lovit de cel puțin 10 ori în ăștia 4 ani, dar cel mai rău mă durea când îmi spunea “f***-ți m**** mă-tii!”.

“Pe mine mă durea pentru că tata este mort de când aveam patru ani. Tata a fost campion la ciclism. (Izbucnește în lacrimi). Mă durea că, na”…

Ce-i transmiți președintelui Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, care nu crede că lucrurile astea s-au întâmplat?
“Nu crede pentru că este pe mână cu el. Se înțeleg foarte bine. Dom’ profesor ne spunea că îl are la mână pe Vișan. Adică, e la pitici”.

Președintele Gheorghe Vișan nu răspunde la apelurile jurnaliștilor și, până acum, nu a făcut nicio sesizare la Comisia de Disciplină, în ciuda faptului că patru foști juniori de la CSS 2 Baia Mare au povestit cu detalii cum au fost bătuți, înjurați și scuipați de Virgil Rău.

În spatele tăcerii, însă, Vișan încearcă să obțină suspendarea lui Răzvan Răcășan, primul copil care a devis să vorbească despre abuzurile antrenorului

Goana după aur continuă – Gheorghe este incompatibil, a decis ANI!

5. Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât deţine şi funcţia de inspector în cadrul Direcţiei Generale Resurse Umane din Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului.

Și mai tragem o data linie și adunăm – Gheorghe al nostru are pensie, are indemnizație de președinte, are Indemnizație de Merit și, pe deasupra, mai are și câteva mii de lei pentru prezența la fiecare ședință a Comitetului Executiv al COSR (nu mai punem cât își ia omul la fiecare delegare ca observator…) – și contul lui Gheorghe a-nceput să se umfle, nu glumă…

Fundație Mileniul III, pe care Gheorghe o administrează

 1. Și să rămânem la partea financiară, pentru că, iată, există și o Fundație Mileniul III, pe care Gheorghe o administrează, și în conturile căreia s-au făcut mai multe colectări de taxe. Președintele spune că are acordul Consiliului Director, dar unul din membri ne-a declarant că nu are habar de această Fundație și activitatea ei.

A fost o data… Torpi Tg Mureș

 1. Vă mai aduceți aminte de Torpi Tg Mureș? Era o echipă de volei masculin cu ambiții mari, condusă de oameni iubitori de sport. Sorin Moldoveanu, șeful clubului, avea dorință și putință, dar a făcut imprudența să intre în dizgrația lui Gheorghe.

În 2011, echipa a fost scoasă datoare la Federație cu suma de 16.000 de euro – Moldoveanu a cerut hârtii doveditoare, pentru aceste restanțe financiare, dar n-a primit așa ceva. Federația a exclus echipa din campionat, însă peste două săptămâni a revenit cu decizia reprimirii lui Torpi la fileu. Doar că n-a mai avut cine să vină la joc, pentru că sportivii erau, deja, plecați, iar Consiliul Local al primăriei din Tg Mureș suspendase proiectul de 170.000 de lei, ce trebuiau dați voleiului

Clica de la Federație trebuie să dispară

8. ”Federația încearcă să facă tot posibilul să câștige Bacăul campionatul… Clica de la Federație trebuie să dispară”, declara președintele CV 2004 Tomis Constanța, Cristian Zgabercea.

9. Și pentru că tot a venit vorba de Bacău și problemele de arbitraj, să-i dau răspunsul lui Gheorghe, referitor la primirile cu pâine și sare – și recunosc, am fost superficial. Pe masa din Bacău n-au fost doar pâine și sare, au fost mai multe bunătăți moldovenești, stropite din belșug și cu vin bun, de la crama unui hotel unde am fost cazați împreună.

Da, aduceti-vă aminte, am făcut împreună deplasarea și trebuie să recunosc că gazda noastră, antrenorul Grapă, a fost de-o ospitalitate perfecta – ne-a primit excelent, iar la plecare a mai dat și pentru acasă, nu la toată lumea, firește…

Cristina Pârv s-antors acasă, dar lui Gheorghe nu-i pasă

 1. Una din cele mai valoroase voleibaliste române din toate timpurile, Cristina Pârv, s-a întors acasă, cu ceva vreme în urmă. Și, firește, și-a dorit să intre în sistem și să ajute voleiul românesc, cu un sfat, cu o legătură în străinătate, cu o promovare prin țările pe unde a jucat.

Îndreptățită dorința, dacă ne gândim că românca a fost de două ori cea mai bună jucătoare a Europei, deci avea suficientă experiență, ba chiar și capital de simpatie și notorietate. Dar Gheorghe n-a privit cu ochi buni dorințele lui Pârv și i-a transmis direct: ”Nu am nevoie de tine”… Dar poate că Federația avea nevoie, n-antrebat pe nimeni, a luat totul ca fiind stăpân pe moșie.

Nu știm dacă Consiliul de conducere a aflat de această întâmplare…

Gata, pentru astăzi, am adunat, din presa vremii, 10 bile negre pentru Gheorghe Vișan și putem să mai adunăm. Internetul este plin, ba chiar am descoperit persoane gata să ne mai și povestească câte ceva.

Acesta este președintele Federației de Volei, aceasta este atmosfera nocivă în care se derulează campionatele naționale de volei. Din nefericire, presa doar semnalează ce nu este corect, dar marile schimbări le pot face doar oamenii din interior, antrenorii și președinții de cluburi. Cei care își pun puterile, talentul și posibilitățile financiare în slujba acestui sport atât de iubit.

Nu, nu vom merge la niciun Dineu cu proști, chiar dacă este oferit de Gheorghe, are el oamenii lui cu care să stea la masa…

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

breaking news - PREMIERUL ROMÂNIEI "A FOST FEMEIE"!?

mie aug. 14 , 2019
Hits: 139breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se trage […]