Avarul, cu Gheorghe Vișan!

Hits: 708

Avarul, cu Gheorghe Vișan!

M-am inspirat din comedia satirică cu același nume, scrisă în anul 1668. O capodoperă, fără doar și poate, a dramaturgului francez Moliere, în care personajul principal este Harpagon. Un lacom fără pereche, care vrea să agonisească bani, doar pentru a-i avea.

Federația Română de Volei – președinte Harpagon Gheorghe Vișan

Un astfel de personaj găsim și la Federația Română de Volei, acolo unde președinte este Harpagon Gheorghe Vișan. Și l-am numit așa, pentru că, de mai multă vreme, omul a introdus niște taxe și sancțiuni calculate în euro, în mii de euro, unele.

Taxe și sancțiuni calculate în euro

  • pentru nerespectarea locului oficial sau pe banca de rezerve, amenda este 100 de euro;
  • pentru proteste la deciziile arbitrilor, scoți repede din buzunar 700 de euro;
  • pentru injurii aduse arbitrilor, amenda ajunge la 1500 de euro;
  • pentru retragerea echipei de pe teren, suma este imensă, ajungând la 3000 de euro;
  • pentru ca cea mai consistentă sancțiune, de 5000 de euro, să fie plătită dacă lovești arbitrul.

Lumea voleiului românesc este total nemulțumită, însă puterea de convingere a președintelui este extrem de mare și nimeni nu cârtește.

Salariu de președinte de peste 10.000 de lei

Iar Vișan, ca orice mic dictator care se respectă, a avut grijă să-și facă un salariu de președinte de peste 10.000 de lei, că doar performanțele la volei curg râuri, râuri.

Mai mult, până cu câteva luni în urmă, Gheorghe era și inspector în învățământ, alt salariu, alte avantaje, dar acum este pensionar, deci venitul nu i-a scăzut cu prea mult.

Indemnizații de Merit

Ba aș putea să spun că s-a mărit cu câteva zeci de mii de lei, dacă ne gândim că Vișan a ajuns și pe lista celor ce primesc Indemnizații de Merit, începând cu luna mai, suma fiind de 6240 de lei.

Și să ne oprim pentru o clipă la Indemnizația de merit, pentru că Vișan a sărit rândul, având ceva pile, la Subcomisia din Ministerul Tineretului și Sportului care l-au propulsat în cap de listă, imediat după ce a ieșit la pensie.

În aceeași situație este și Romeo Sotiriu, recomandat ca fiind de la handbal. Oamenii din acest sport nu-și aduc aminte ca Sotiriu să fi fost pe vreun podium internațional și nici să arbitreze prin Europa. A fost un an ca secretar al Federației de Handbal, cât și cadru universitar, iar acestea nu sunt atu-uri pentru Indemnizația de Merit.

Ei doi au intrat ultimii pe lista premiilor, încă din luna mai, anul în curs.

Și mă gândesc că fosta campioană mondială la popice Elisabeta Badea stă și așteaptă de ani de zile să primească această indemnizație. Badea trăiește dintr-o pensie de 650 de lei, având și ceva probleme de sănătate.

Cazare, transport și primirea cu pâine și sare

La un calcul aproximativ, Vișan câștigă într-o lună cam 20.000 de lei.

10.000 de lei de la Federație, cam 4.000 de lei din pensie și 6240 de lei din Indemnizație de Merit.

Și asta incă nu este tot – pentru că omul este și observator federal, iar o prestație de acest gen înseamnă 600 de lei, la care se adaugă cazarea, transportul și primirea cu pâine și sare, pe care gazdele i-o fac lui Vișan.

Nu-i este rușine acestui om să beneficieze de toate aceste avantaje financiare, iar un om ca Badea, aflat în mare nevoie, să aștepte în zadar Indemnizația de merit?

Să-l oprească cineva pe acest Harpagon al Mileniului III, altfel o să-l găsim fără suflare, sub propriul morman de monede agonisite!

P.S. Am aflat că secretarul Subcomisiei de acordare a Indemnizațiilor de merit, din Ministerul Tineretului și Sportului, este unul Cristian Sandu, personaj pe care îl anunțăm că a intrat în vizorul nostru…

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DE 13 ANI, FILMĂRI CU ZECI DE IMPORTANȚI OFIȚERI ȘI FUNCȚIONARI ROMÂNI CARE FAC SEX CU MINORE SUNT ÎN POSESIA UNOR MAFIOȚI CHINEZI CONECTAȚI LA AMBASADA CHINEI!

joi aug. 1 , 2019
Hits: 708 DE 13 ANI, FILMĂRI CU ZECI DE IMPORTANȚI OFIȚERI ȘI FUNCȚIONARI ROMÂNI CARE FAC SEX CU MINORE SUNT ÎN POSESIA UNOR MAFIOȚI CHINEZI CONECTAȚI LA AMBASADA CHINEI! Chinezii le puneau pe fete, 5 dintre ele minore, să înregistreze scenele de sex cu camere mascate în tavan sau cu ochelari și pixuri speciale ”Sorcova și sorcovare să ai frate […]