Avarul, cu Gheorghe Vișan!

Hits: 654

Avarul, cu Gheorghe Vișan!

M-am inspirat din comedia satirică cu același nume, scrisă în anul 1668. O capodoperă, fără doar și poate, a dramaturgului francez Moliere, în care personajul principal este Harpagon. Un lacom fără pereche, care vrea să agonisească bani, doar pentru a-i avea.

Federația Română de Volei – președinte Harpagon Gheorghe Vișan

Un astfel de personaj găsim și la Federația Română de Volei, acolo unde președinte este Harpagon Gheorghe Vișan. Și l-am numit așa, pentru că, de mai multă vreme, omul a introdus niște taxe și sancțiuni calculate în euro, în mii de euro, unele.

Taxe și sancțiuni calculate în euro

 • pentru nerespectarea locului oficial sau pe banca de rezerve, amenda este 100 de euro;
 • pentru proteste la deciziile arbitrilor, scoți repede din buzunar 700 de euro;
 • pentru injurii aduse arbitrilor, amenda ajunge la 1500 de euro;
 • pentru retragerea echipei de pe teren, suma este imensă, ajungând la 3000 de euro;
 • pentru ca cea mai consistentă sancțiune, de 5000 de euro, să fie plătită dacă lovești arbitrul.

Lumea voleiului românesc este total nemulțumită, însă puterea de convingere a președintelui este extrem de mare și nimeni nu cârtește.

Salariu de președinte de peste 10.000 de lei

Iar Vișan, ca orice mic dictator care se respectă, a avut grijă să-și facă un salariu de președinte de peste 10.000 de lei, că doar performanțele la volei curg râuri, râuri.

Mai mult, până cu câteva luni în urmă, Gheorghe era și inspector în învățământ, alt salariu, alte avantaje, dar acum este pensionar, deci venitul nu i-a scăzut cu prea mult.

Indemnizații de Merit

Ba aș putea să spun că s-a mărit cu câteva zeci de mii de lei, dacă ne gândim că Vișan a ajuns și pe lista celor ce primesc Indemnizații de Merit, începând cu luna mai, suma fiind de 6240 de lei.

Și să ne oprim pentru o clipă la Indemnizația de merit, pentru că Vișan a sărit rândul, având ceva pile, la Subcomisia din Ministerul Tineretului și Sportului care l-au propulsat în cap de listă, imediat după ce a ieșit la pensie.

În aceeași situație este și Romeo Sotiriu, recomandat ca fiind de la handbal. Oamenii din acest sport nu-și aduc aminte ca Sotiriu să fi fost pe vreun podium internațional și nici să arbitreze prin Europa. A fost un an ca secretar al Federației de Handbal, cât și cadru universitar, iar acestea nu sunt atu-uri pentru Indemnizația de Merit.

Ei doi au intrat ultimii pe lista premiilor, încă din luna mai, anul în curs.

Și mă gândesc că fosta campioană mondială la popice Elisabeta Badea stă și așteaptă de ani de zile să primească această indemnizație. Badea trăiește dintr-o pensie de 650 de lei, având și ceva probleme de sănătate.

Cazare, transport și primirea cu pâine și sare

La un calcul aproximativ, Vișan câștigă într-o lună cam 20.000 de lei.

10.000 de lei de la Federație, cam 4.000 de lei din pensie și 6240 de lei din Indemnizație de Merit.

Și asta incă nu este tot – pentru că omul este și observator federal, iar o prestație de acest gen înseamnă 600 de lei, la care se adaugă cazarea, transportul și primirea cu pâine și sare, pe care gazdele i-o fac lui Vișan.

Nu-i este rușine acestui om să beneficieze de toate aceste avantaje financiare, iar un om ca Badea, aflat în mare nevoie, să aștepte în zadar Indemnizația de merit?

Să-l oprească cineva pe acest Harpagon al Mileniului III, altfel o să-l găsim fără suflare, sub propriul morman de monede agonisite!

P.S. Am aflat că secretarul Subcomisiei de acordare a Indemnizațiilor de merit, din Ministerul Tineretului și Sportului, este unul Cristian Sandu, personaj pe care îl anunțăm că a intrat în vizorul nostru…

 

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DE 13 ANI, FILMĂRI CU ZECI DE IMPORTANȚI OFIȚERI ȘI FUNCȚIONARI ROMÂNI CARE FAC SEX CU MINORE SUNT ÎN POSESIA UNOR MAFIOȚI CHINEZI CONECTAȚI LA AMBASADA CHINEI!

joi aug. 1 , 2019
Hits: 654 DE 13 ANI, FILMĂRI CU ZECI DE IMPORTANȚI OFIȚERI ȘI FUNCȚIONARI ROMÂNI CARE FAC SEX CU MINORE SUNT ÎN POSESIA UNOR MAFIOȚI CHINEZI CONECTAȚI LA AMBASADA CHINEI! Chinezii le puneau pe fete, 5 dintre ele minore, să înregistreze scenele de sex cu camere mascate în tavan sau cu ochelari și pixuri speciale ”Sorcova și sorcovare să ai frate […]
 • Hits: 336Constantin Căliman (Dinamo Bitcoin)–“Baronul de Munchausen”, după trei ani de păcăleli consecutive, a fost scos din campionat! Nu, încă nu s-a dat startul unei noi ediții a Diviziei A, feminin (pe 7 septembrie este prima etapă), dar Dinamo Bitcoin a și primit o sancțiune gravă, pe merit, aș putea spune. Echipa lui Constantin Căliman nemaiavând dreptul de a transfera și […]

 • Hits: 28Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este mai […]

 • Hits: 398Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții îi […]

 • Hits: 1142Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă? Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, din […]

 • Hits: 36breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se trage […]