AȘA DA! BRAVO!

Hits: 46

Viorica Dăncilă:

„Am văzut că este o dezbatere foarte mare între judecători şi procurori, între magistraţi. Eu cred că aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi şi ar trebui luat exemplul Olandei, care a trimis o scrisoare la GRECO şi a spus că atunci când va exista un consens între magistraţi va veni cu precizările legate de GRECO.”

Bravo, domne!

Exact ce-am postat eu acum vreo două săptămani. Magistrații să-și spună punctul de vedere. Să nu mai bată câmpii Iohannis, Orban, Barna, Tomac, Cioloș, Birchall. Ce competențe dețin? Politicianismul? Asta nu e competență. E spălare pe creier a poporului. Singurii care au competență sunt cei din breasla magistraților. Când ei decid ceva, poate fi pus și sub controlul Curții Constituționale, daca este cazul, să se pronunțe în raport cu Legea Fundamentală.

Să ne comportăm ca un stat normal la cap.

GRECO nu poate trece peste deciziile CCR. Curțile Constituționale naționale sunt suverane. Deoarece sunt singurul interpret autorizat al constitutionalității legilor naționale. Și asta, fiindcă a României Constituție a fost armonizată cu principiile de drept ale UE. În faza de pre-aderare. Altfel, nu eram acceptați în UE.

Cum să impună GRECO sau Comisia de la Veneția cum să-și organizeze RO sistemul judiciar? Ce instituții, ce organisme de control etc. Sunt respectate principiile de drept europene? Salutare! Nu suntem țară de proști să stăm în genunchi. Țară fără coloană, fără demnitate. Să ne lase Macovei, Cristian Preda și alți agenți de influență, Hotnews, G4Media, ,,22” , Ziare.com cu progresiștii lor bruxellezi! Nu i-a deranjat că făcuse Kovesi de capul ei, fără nicio lege adoptată în parlament, o secție privată la DNA, să terorizeze magistrații neobedienți cu dosare. Eeeee…, la aia, și UE, și C. Veneția, și GRECO au orbul găinilor.

Hai să vedeți cum au aplicat țările membre ale Consiliului Europei RECOMANDĂRILE GRECO!

Pentru toți, recomandările au fost opționale, pentru noi, proștii Europei, sunt OBLIGATORII. Vă dați seama câți proști avem în țara asta? Îi vedeți cum țipă aiurea!

Ţările cu cel mai mare număr de recomandări neimplementate sau implementate doar parţial sunt: Turcia (33), Bosnia (23), Grecia (19), Armenia (17), Belgia (17), Macedonia de Nord (17), Serbia (17), Cipru (14), Portugalia (14) şi România (12).
România se află printre cele 16 ţări care nu s-au conformat deplin recomandărilor GRECO, alături de Azerbaidjan, Belgia, Bosnia, Croaţia, Cipru, Danemarca, Germania, Lituania, Malta, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Turcia. Deci?

P.S. Unii cred ca GRECO este un organism al UE. Fals. Este un organism al Consiliului Europei, care, pe langa tarile membre ale UE cuprinde si tarile europene ne-membre, dar si tari din fostele republici sovietice.

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O secretară venită din fundul Teleormanului. Ce-ar fi putut face ea?

mar iul. 16 , 2019
Hits: 46 Carmen Dan a fost cel mai bun ministru de la Interne pe care l-a avut această țară de la Revoluție încoace. După ce comuniștii ne obișnuiseră cu dobitocii supremi, dintre care trebuie menționați cel puțin Teohari Georgescu, Alexandru Drăghici, Emil Bobu sau Tudor Postelnicu, ăștia de după Revoluție n-aveau cum să se lase mai prejos. Să nu uităm […]