31.6 C
București
luni, iunie 17, 2024

ANTI MAFIA WELLE Angela Merkel:′′ Dezvoltarea este amară, dramatică și înfricoșătoare. „

de Cătălin Pilipăuțeanu

Retragerea SUA din Afganistan înseamnă că anii imprevizibili ai administrației Trump nu vor mai fi considerați o evadare. Dar în relațiile germano-americane, adesea au existat urcușuri și coborâșuri.

După ce talibanii au cucerit Kabul și mulți afgani disperați au luat cu asalt aeroportul pentru a fugi din țară, cancelarul Angela Merkel s-a arătat șocată la sfârșitul mandatului: ′′ Dezvoltarea este amară, dramatică și înfricoșătoare. „, a spus ea pe 16. august în timpul unei conferințe de presă. Privind înapoi la victimele desfășurării NATO ′′ totul pare atât de inutil acum „, a adăugat ea.Pentru Germania, a cărei armată este prezentă în Afganistan de aproape 20 ani, costurile financiare și de resurse umane sunt semnificative. 59 soldați militari și-au pierdut viața, mulți alții au fost răniți. În urma atacurilor din 11 septembrie 2001, Bundeswehr a desfășurat contingente pentru a sprijini Statele Unite ale Americii în Afganistan. Această misiune străină a fost cea mai lungă și mai extinsă din istoria armatei germane. Germania s-a dedicat astfel proiectului ′′ Construirea națiunii „, construcția unui stat democratic în Hindukus. Praful acestui proiect s-a votat după retragerea grăbită a armatei americane și a talibanilor uimitor de rapidă revenire la putere.

Armin Laschet, candidatul cancelar al CDU al lui Merkel, a vorbit despre o lovitură puternică a relațiilor transatlantice. Este șocat de acțiunea președintelui american Joe Biden.

Laschet i-a transmis Frankfurterului Allgemeine Zeitung că anunțul lui Biden nu va face altceva decât să implementeze complet retragerea lui Donald Trump din Afganistan fără a include complet aliații într-o decizie atât de îndepărtată. ” Aceasta este o imensă pierdere de încredere, doar în competența Americii ca putere militară „, a declarat omul de știință politic Stephan Bierling, profesor la Universitatea din Regensburg, ” administrația Trump se inversează acum „, a avertizat el.

Articole similare

Ultimele aparitii