Alexandru Dedu a căzut în propria-i capcană

Hits: 1109

Alexandru Dedu a căzut în propria-i capcană: ”N-am intervenit la selecție, niciodată”!

Alexandru-Dedu-antimafia.ro
Alexandru Dedu

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a intrat în conflict deschis cu jurnalistul Marian Ursescu, de la publicația națională Gazeta Sporturilor, singurul ziar de sport care se mai tipărește.

Ursescu l-a acuzat pe Dedu că, din pricina conflictului dintre el și mama Sorinei, fosta mare jucătoare Mariana Târcă, Sorina nu se regăsește în lotul national de senioare, echipă ce are în față, la finele acestei luni, Mondialele din Japonia, dar și calificarea la Olimpiada din 2020.

„Niciodată, dar absolut niciodată, nu am intervenit în procesul de selecție la cele 8 Echipe Naționale de Handbal ale României (cadeți, juniori, tineret, seniori, băieți si fete). Daca a existat vreun caz, cer Colectivelor Tehnice prezente și trecute, să-l facă public”!

Iată o declarație făcută de federal, care nu-l ajută deloc, ba dimpotrivă, aruncă o mare umbra asupra activității lui, și-așa extrem de întunecată.

Articolul 37, punctul 1, litera d, din Legea Sportului Numărul 69/2000

Articolul 37, punctul 1, litera d, din Legea Sportului Numărul 69/2000, spune clar ce rol are Federația, în legătură cu loturile reprezentative:

d) elaborează și realizează planurile de pregătire și de participare a sportivilor de performanță români, din cadrul reprezentativelor naționale, la competițiile internaționale!

Adică pune umărul la antrenamente, face o strategie, urmărește jucătorii cei mai valoroși ai momentului și-i recomandă selecționerului, oricare ar fi numele lui.

Domnule Dedu, erați chiar obligat să vă implicați, prin Consiliul de Administrație, prin comisiile tehnico-metodice, pentru o cât mai bună reprezentare internațională. Și știu că în Federație, sau în apropierea ei, sunt destui antrenori cu diplome Master Coach, ba chiar și persoane cu Doctorat în Sport, care ar fi putut să ajute la o cât mai bună selecție și pregătire.

Dumneavoastră nu urmăriți nicidecum performanța

Faptul că nu vă interesează ce sportivi sunt aduși la lot, pe ce criterii, care este forma lor arătată în campionat, creează multe suspiciuni, cum este cazul și acum, cu doar câteva zile de plecare în Japonia. Eu aș spune, chiar, că dumneavoastră nu urmăriți nicidecum performanța (nici la management nu vă pricepeți, zău așa, care sunt atu-urile de ați ajuns președinte?), iar selecționerii fac ce-I taie capul, pentru că tot nu vor răspunde, pentru eșecuri.

Xavi Pasqual – fugar înainte de termen

Xavi-Pasqual-antimafia.ro
Xavi Pasqual

S-a dovedit, și cu marele Ambros, care a plecat în mijlocul contractului cu România, fără să fie tras la răspundere, așa și cu celălalt spaniol, Xavi Pasqual, și el tot fugar înainte de termen, probabil că așa va fi și cu Ryde, care, probabil, nu va prinde Mărțișorul, pe banca tehnică a senioarelor. Și mă tot gândesc, dacă nu te-ai amestecat deloc, domnule președinte, atunci de ce comisiile tehnice din Federație n-au nicio putere?ambros-antimafia.ro

Cine le subminează autoritatea? Nu confundați independența unui selecționer, cu prestigiul handbalistic al țării, unul cu tradiție și aureolat cu multe medalii strălucitoare în trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat, de care trebuie să aveți grijă. Nu-i dați lui Ryde puterea deplină, și nici viitorilor selecționeri, că mâine sau poimâine o să privim competițiile internaționale la televizor.

 

P.S. Dacă vă judecați cu jurnalistul Marian Ursescu, s-o faceți pe persoană fizică, să nu mai cheltuiți din bugetul Federației, așa cum ați făcut cu mine!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sâmbătă în Ungaria, duminică la Oradea – arbitrii Pîrvu și Potârniche sunt eroi naționali!

lun nov. 11 , 2019
Hits: 1109Sâmbătă în Ungaria, duminică la Oradea – arbitrii Pîrvu și Potârniche sunt eroi naționali! Mai rar așa ceva, atâta dăruire – cuplul international de fluierași format din Mihai Pârvu și Mihai Potârniche au făcut un adevărat tur de forță, la acest final de săptămână. Ei au fost chemați de Federația Europeană (EHF) să arbitreze în Turul 3 al Cupei […]
Mihai Pârvu-Mihai Potârniche-antimafia.ro