Adio, Andreea Răducan, dă-ți demisia, ai umilit o națiune întreagă! Andreea Raducanu

Hits: 947

Adio, Andreea Răducan, dă-ți demisia, ai umilit o națiune întreagă!

Andreea Raducan-antimafia.ro
Andreea Raducan

Zilele trecute am trait cele mai umilitoare momente ale sportului românesc – loturile de gimnastică, fete și băieți, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, competiție ce se va desfășura la Tokyo, în Japonia. Este pentru a doua oară consecutiv când gimnastica noastră lipsește de la meeting-ul celor mai bune gimnaste și gimnaști de pe planetă, prima oară s-a întâmplat la Rio, în 2016.

După dezastrul brazilian, fostul președinte al Federației de Gimnastică, Adrian Stoica, a avut nesimțirea să spună că s-a lucrat cu cea mai labilă generație din istorie, în ciuda faptului că acel team devenise campion european, ba chiar Andreea Munteanu cucerise titlul individual continental, după un exercițiu excelent la bârnă!

Stoica și antrenoarea federal Anca Grigoraș le-au luat apărarea lui Bellu și Bitang, cei care ar fi trebuit să coordoneze ciclul olimpic 2013-2016 și n-au făcut-o, dar bani au primit cu teancul. Mai mult, le-au găsit scuze și tehnicienilor Adela Popa, Ioan Coroiu și Lucian Sandu, adulți care mai mult s-au războit cu gimnastele, umilindu-le în fel și chip, fără să realizeze că ei erau puși acolo să facă performanță.

Prin bătăile administrate, înfometare și alte acțiuni înjositoare, cu toții au reușit să pună la pămând o generație talentată

Prin bătăile administrate, înfometare și alte acțiuni înjositoare, cu toții au reușit să pună la pămând o generație talentată, obligându-le, pe unele, să fugă de la Izvorani, pe altele să se lase, cea mai năpăstuită fiind Ștefania Orzu, care a făcut necroză, pentru că n-a fost dusă la doctor la timp – moldoveanca din Adjud a plecat acasă în cărucior, chinuindu-se și acum să se recupereze, măcar să poată merge normal.

Am trait un moment de bucurie, când Stoica n-a mai participat la alegerile următoare, singura candidată la funcție numindu-se Andreea Răducan, o gimnastă venită din iarbă, cum se spune, care, în mintea mea, credeam că are habar de cum se face marea performanță.

Dar am fost deziluzionat de două ori

Stoica a rămas în fruntea bucatelor, ca președinte onorifica, iar Răducan a demonstrat că nu are habar cum să managerieze sportul care a făcut-o mare. Și ia uite că a mai trecut un ciclu olimpic, iar România a ratat din nou prezența la o nouă olimpiadă – e periculos, o să ne obișnuim cu așa ceva și vom trăi doar din amintiri.

De data aceasta, vinovatul principal este Nicolae Forminte, un antrenor și el cu multe răutăți și cu un cult al personalității accentuat. Se vede de la o poștă că sportivele stau în jurul lui cu sfială, ca nu cumva să-l deranjeze cu ceva. Chiar și la Mondialele de la Stuttgart, Forminte și-a arătat mușchii, pedepsind o sportivă și punând-o să facă ceva flotări, că nu știu unde a-ntârziat sau cam așa ceva.

Păi domnule antrenor, aici e munca dumneavoastră, adică ce semeni, aia culegi!

Maria Holbură-antimafia.ro
Maria Holbură

De altfel, înainte de competiția din Germania, antrenorul s-a arătat pesimist, știa el ce a lucrat și la ce calitate, dar spera ca favorita lui, Denisa Golgotă, să se califice la Olimpiada din Țara Soarelui Răsare. Dar n-avea să se bucure, pentru că în Japonia va merge Maria Holbură, nu Golgotă, care a avut un parcurs prost. ”Nu credeam că pot avea un concurs atât de slab”, s-a justificat Forminte. Păi domnule antrenor, aici e munca dumneavoastră, adică ce semeni, aia culegi!

Din partea Federației n-a reacționat nimeni, nici nu mă așteptam, de altfel, pentru că Andreea Răducan, ca și întreg Comitet Executiv, sunt certați cu fair play-ul și n-au auzit de demisia de onoare, chiar dacă, prin non-activitatea lor managerială au umilit o întreagă națiune! Adio, Andreea Răducan, ai dat cu oiștea-n gard, cu incompetența ta…

Ne bucurăm pentru Marian Drăgulescu

Marian Drăgulescu-antimafia.ro
Marian Drăgulescu

Ne bucurăm pentru Marian Drăgulescu, omul care a-nfruntat de unul singur mapamondul și a reușind să prindă cea de-a cincea olimpiadă a vieții. Și merg mai departe și spun că Marian este capabil să câștige și o medalie, în Japonia. Federația, adică Răducan în persoană, trebuie să-i ceară scuze sportivului, care, la ora Jocurilor Olimpice, va fi aproape de 40 de ani!

Răducan s-a certat cu Drăgulescu, i-a băgat nenumărate bețe în roate, dar Marian i-a răspuns cu muncă și, în ciuda vârstei, a salvat și onoarea gimnasticii masculine.

Marius Urzică, un antrenor slab, fără viziune

Apropo, să-i spunem la revedere și lui Marius Urzică, un antrenor slab, fără viziune și putere să stăpânească calul cu mânere, bara și celelalte aparate. Să plece, mi se pare normal, pentru că nimeni nu-l regretă, iar istoria nu-l va cuprinde în paginile sale, decât ca sportiv!

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Culmea tupeului: Gabriela Szabo a dat în judecată și un consilier al Primăriei Capitalei...

vin oct. 11 , 2019
Hits: 947Culmea tupeului: Gabriela Szabo a dat în judecată și un consilier al Primăriei Capitalei… Este clar, stagiul fostei campioane la atletism, pe fotoliul de conducere al CSM București, este unul zbuciumat, plin de scandaluri și de procese, de cheltuieli inutile și de pierdere de vreme, pe culoarele Tribunalului din București. CSM București are peste 60 de procese Am mai […]
Gabriela Szabo, Primaria Capitalei - antimafia.ro