Doris, ne-ai rupt inima, fato!

Hits: 386

Doris, ne-ai rupt inima, fato!

Pentru cei neinițiați în vrăjeală politică, deși după ceea ce pătimim de 30 de ani ar trebui să fim toți experți. Ascensiunea femeilor în politica românească nu are un aer de misoginism, ci mai degrabă de recunoașterea esteticului feminin.

Zâmbetele “blonde” ale Elenei Udrea

Zâmbetele “blonde” ale Elenei Udrea, cusute pe manșeta unui președinte ce s-a complăcut în scandaluri estompând propriile merite, alea puține și controversate, fac parte din talentul sexos românesc și nicidecum sexist.

Talentele blonde au fost împărtășite național, ca un balsam vizual peste noroiul ce cuprindea țara. “Soarele răsare de la București”, spunea Ioan Oltean despre Elena Udrea, iar iluzia accesului liber la trufandalele politicii, a se citi bani, s-a înfiripat în sufletele oricărei țărănci emancipate cu vizite la biblioteca comunală, cu scopul declarat de a se informa ce mai este nou în materie de polenizarea in vitro la pisicile asexuate.

S-a întâmplat și la Bistrița

S-a întâmplat și la Bistrița, acolo unde tradiția se păstrează nealterată prin șușe folclorice, pe bani fără număr, și unde îmbrăcatul unei ii a devenit mai ieftin decât dezbrăcatul.

Iluzia preamăririi poate trece ostentativ prin furcile caudine, ce lesne pot fi confundate cu instrumente de strâns fânul, și care folosite cu talent pot implementa mentalului colectiv ideea că este “de-a noastră, din popor”. Nu. Nu este din popor, însă îmbrăcată în port popular, căpițele capătă alte valențe fotografice, unele care să te atingă la corazon mai ales dacă photoshop-ul funcționează.

Conform oricărui demers existențial, ne dorim să fim mai buni și mai drepți, să nu ne aplecăm, dacă nu este prevăzut în fișa postului făcut cadou de partid.

Gențile de firmă le putem lăsa într-un oraș

Gențile de firmă le putem lăsa într-un oraș, la Năsăud de exemplu, și să le folosim ca armă dacă este cazul. Le-a folosit și Udrea în tabloide ca să ne arate că frunza turismului poate să cadă natural dacă este căldură sufletească.

Apoi, datorită talentului și a pregătirii politice, poți fi numită într-o funcție de conducere la o instituție deconcentrată unde te semnezi protocolar pe acte ce decid viitorul unui cetățean. Oferi audiențe, stai opt ore la un program stabilit de Legea Muncii și cauți resurse fizice să aduci glorie partidului prin interviuri și demersuri în presă, înnobilate de sfaturi casnice pentru cei săraci cu duhul.

Femeie fiind, partidul te poate pune la cârma organizației de femei, acolo unde feminitatea și grija față de țăranca din trecut a plecat la București să facă carieră. Știu, este cacofonie, însă mai contează?

Revenirea la bază într-o nouă construcție politică, că doar se mai fac absorbții pe dreapta, într-o disperare vecină cu pușcăria ce au îndurat-o unii prin Costa Rica, te îndeamnă să-ți folosești iar, la nesfârșit, talentele politice și zâmbetul fals, ca un Luchian ce l-a pictat pe Adi Minune, pentru a urca treptele până la etajul doi al unui consiliu județean.

Pleci, pe nepusă masă, având în spate mii de lauri cu vedete muzicale, ca orice femeie europeană ce se simte jenant lângă o țărancă ce mulge vaca. Ai uitat, prințesă fiind, că bovina este sfântă în noroiul rural din care ne-au ridicat unii doar cu vorba.
Iar balega are un miros pestilențial, chiar dacă mănânci roșii la baza cărora s-a folosit caca de vacă.

Doris Rai, fostă Moldovan, fost consilier județean PNL

Mă rog, scriu prea mult și s-ar putea să nu mă citească lumea, mai ales că nu sponsorizez postarea ca alții. Dar pot să vă informez, că Doris Rai, fostă Moldovan, fost consilier județean PNL, a fost atinsă de civism taman acum când inspiră bani și expiră ipocrizie.

Unii spun că nu-i talentul ei, alții că tocmai ăsta-i talentul ei. La țară, orice femeie ține frâiele, chiar dacă pe cea mai înaltă treaptă a căruței se află omul ei.

O femeie, un suflet de vioară, vorba lui Toma Caragiu, care s-a supărat pe politică pentru că n-a înălțat-o la nivelul citit de ea la biblioteca comunală în poveștile nemuritoare volumul II. Acolo unde prințesa este bună, frumoasă și plină cu duioșie.

Doris Rai din Bistrița și-a dat demisia din PNL.

Vrea să candideze independent ca primar. La orice birt serios din Bistrița-Năsăud poți auzi, dacă nu te interesează știrea, “ete pârț!”.
Dar nouă, prostimii din orașul imnului național, ne-ai rupt inima, Doris.

“M-am săturat de politica barbară a împățirii funcțiilor”, spune Doris.

SERIOS?

P. S. Azi și-a dat demisia și Carmen Dan. Ai ales special momentul, Doris? Este ziua blondelor?

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

STRUTO - CAMILA USR PLUS

mie iul. 17 , 2019
Hits: 386 STRUTO – CAMILA USR+ Am citit un interviu dat de Dan Barna unui site. Cum ma straduiesc sa fiu obiectiv, o sa incep cu lucrurile pozitive. Barna nu este un tip incuiat. Stapaneste vorbele, are proprietatea cuvintelor, un vocabular peste media politicienilor de astazi, fluenta, da sentimentul ca este stapan pe sine, ceea ce-i confera aer de lider. […]
  • Hits: 336Constantin Căliman (Dinamo Bitcoin)–“Baronul de Munchausen”, după trei ani de păcăleli consecutive, a fost scos din campionat! Nu, încă nu s-a dat startul unei noi ediții a Diviziei A, feminin (pe 7 septembrie este prima etapă), dar Dinamo Bitcoin a și primit o sancțiune gravă, pe merit, aș putea spune. Echipa lui Constantin Căliman nemaiavând dreptul de a transfera și […]

  • Hits: 28Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este mai […]

  • Hits: 398Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții îi […]

  • Hits: 1142Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă? Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, din […]

  • Hits: 36breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se trage […]