Doris, ne-ai rupt inima, fato!

Hits: 465

Doris, ne-ai rupt inima, fato!

Pentru cei neinițiați în vrăjeală politică, deși după ceea ce pătimim de 30 de ani ar trebui să fim toți experți. Ascensiunea femeilor în politica românească nu are un aer de misoginism, ci mai degrabă de recunoașterea esteticului feminin.

Zâmbetele “blonde” ale Elenei Udrea

Zâmbetele “blonde” ale Elenei Udrea, cusute pe manșeta unui președinte ce s-a complăcut în scandaluri estompând propriile merite, alea puține și controversate, fac parte din talentul sexos românesc și nicidecum sexist.

Talentele blonde au fost împărtășite național, ca un balsam vizual peste noroiul ce cuprindea țara. “Soarele răsare de la București”, spunea Ioan Oltean despre Elena Udrea, iar iluzia accesului liber la trufandalele politicii, a se citi bani, s-a înfiripat în sufletele oricărei țărănci emancipate cu vizite la biblioteca comunală, cu scopul declarat de a se informa ce mai este nou în materie de polenizarea in vitro la pisicile asexuate.

S-a întâmplat și la Bistrița

S-a întâmplat și la Bistrița, acolo unde tradiția se păstrează nealterată prin șușe folclorice, pe bani fără număr, și unde îmbrăcatul unei ii a devenit mai ieftin decât dezbrăcatul.

Iluzia preamăririi poate trece ostentativ prin furcile caudine, ce lesne pot fi confundate cu instrumente de strâns fânul, și care folosite cu talent pot implementa mentalului colectiv ideea că este “de-a noastră, din popor”. Nu. Nu este din popor, însă îmbrăcată în port popular, căpițele capătă alte valențe fotografice, unele care să te atingă la corazon mai ales dacă photoshop-ul funcționează.

Conform oricărui demers existențial, ne dorim să fim mai buni și mai drepți, să nu ne aplecăm, dacă nu este prevăzut în fișa postului făcut cadou de partid.

Gențile de firmă le putem lăsa într-un oraș

Gențile de firmă le putem lăsa într-un oraș, la Năsăud de exemplu, și să le folosim ca armă dacă este cazul. Le-a folosit și Udrea în tabloide ca să ne arate că frunza turismului poate să cadă natural dacă este căldură sufletească.

Apoi, datorită talentului și a pregătirii politice, poți fi numită într-o funcție de conducere la o instituție deconcentrată unde te semnezi protocolar pe acte ce decid viitorul unui cetățean. Oferi audiențe, stai opt ore la un program stabilit de Legea Muncii și cauți resurse fizice să aduci glorie partidului prin interviuri și demersuri în presă, înnobilate de sfaturi casnice pentru cei săraci cu duhul.

Femeie fiind, partidul te poate pune la cârma organizației de femei, acolo unde feminitatea și grija față de țăranca din trecut a plecat la București să facă carieră. Știu, este cacofonie, însă mai contează?

Revenirea la bază într-o nouă construcție politică, că doar se mai fac absorbții pe dreapta, într-o disperare vecină cu pușcăria ce au îndurat-o unii prin Costa Rica, te îndeamnă să-ți folosești iar, la nesfârșit, talentele politice și zâmbetul fals, ca un Luchian ce l-a pictat pe Adi Minune, pentru a urca treptele până la etajul doi al unui consiliu județean.

Pleci, pe nepusă masă, având în spate mii de lauri cu vedete muzicale, ca orice femeie europeană ce se simte jenant lângă o țărancă ce mulge vaca. Ai uitat, prințesă fiind, că bovina este sfântă în noroiul rural din care ne-au ridicat unii doar cu vorba.
Iar balega are un miros pestilențial, chiar dacă mănânci roșii la baza cărora s-a folosit caca de vacă.

Doris Rai, fostă Moldovan, fost consilier județean PNL

Mă rog, scriu prea mult și s-ar putea să nu mă citească lumea, mai ales că nu sponsorizez postarea ca alții. Dar pot să vă informez, că Doris Rai, fostă Moldovan, fost consilier județean PNL, a fost atinsă de civism taman acum când inspiră bani și expiră ipocrizie.

Unii spun că nu-i talentul ei, alții că tocmai ăsta-i talentul ei. La țară, orice femeie ține frâiele, chiar dacă pe cea mai înaltă treaptă a căruței se află omul ei.

O femeie, un suflet de vioară, vorba lui Toma Caragiu, care s-a supărat pe politică pentru că n-a înălțat-o la nivelul citit de ea la biblioteca comunală în poveștile nemuritoare volumul II. Acolo unde prințesa este bună, frumoasă și plină cu duioșie.

Doris Rai din Bistrița și-a dat demisia din PNL.

Vrea să candideze independent ca primar. La orice birt serios din Bistrița-Năsăud poți auzi, dacă nu te interesează știrea, “ete pârț!”.
Dar nouă, prostimii din orașul imnului național, ne-ai rupt inima, Doris.

“M-am săturat de politica barbară a împățirii funcțiilor”, spune Doris.

SERIOS?

P. S. Azi și-a dat demisia și Carmen Dan. Ai ales special momentul, Doris? Este ziua blondelor?

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

STRUTO - CAMILA USR PLUS

mie iul. 17 , 2019
Hits: 465 STRUTO – CAMILA USR+ Am citit un interviu dat de Dan Barna unui site. Cum ma straduiesc sa fiu obiectiv, o sa incep cu lucrurile pozitive. Barna nu este un tip incuiat. Stapaneste vorbele, are proprietatea cuvintelor, un vocabular peste media politicienilor de astazi, fluenta, da sentimentul ca este stapan pe sine, ceea ce-i confera aer de lider. […]